Craciun la Cazanele Dunarii si Herculane  

Jud Caras Severin, Romania
de la
EUR 552 33 EUR
2 adulti
Craciun 2020 la Cazanele Dunarii si Herculane 5 zile Autocar


Manastirea Horezu - Culele de la Maldaresti - Herculane - Drobeta - Orsova - Cascada Bigar - Castelul Hunedoara - Ulpia Traiana Sarmizegetusa - Biserica Densus - Manastirea Tismana - Ansamblul Brancusi Targu Jiu

Ziua 1 -23.12: BUCUREȘTI - Man. HOREZU - Culele de la MALDARESTI - HERCULANE (cca. 430 km)

Intalnire cu ghidul la ora 05:30 in parcarea din fata Academiei Militare Carol I (acces dinspre Metrou Eroilor) Plecare la 06:00 spre Pitesti -Targu Jiu -Herculane. Pe traseu, vizitam Manastirea Horezu (ctirorie a domnitorului martir Constantin Brancoveanu) o bijuterie arhitectonica a artei brancovenesti, care din 1995 a fost inclusa in Patrimoniul UNESCO. Continuam vizitele la Cula Greceanu de la Maldaresti, cea mai veche constructie de acest tip din Romania, datand din jurul anului 1517 si la Cula Maldarescu (cumparata de I.G.Duca in 1912). Acest tip de constructii care imbina elementele de arhitectura taraneasca din zona cu rolul de locuinta fortificata, a fost ridicat de boieri locali care cautau sa se adaposteasca din fata incursiunilor otomanilor si a atacurilor cetelor de haiduci.  Seara sosim in Herculane, pentru cazare si cina la hotel Ferdinand (sau similar).

 

Ziua 2 -24.12: HERCULANE - DROBETA - ORSOVA (cca. 140 km)

Mic dejun. Timp liber in statiune, sau optional (65 lei/pers), excursie catre Drobeta, vom vizita Cetatea Severinului, datata din secolul al XIII-lea si asezata in apropierea Dunarii. Ne continuam, apoi traseul spre Orsova, ne plimbam pe Defileu Dunarii si admiram Golful Mraconia, Manastirea Mraconia, Chipul lui Decebal si Tabula Traiana, aici fluviul ne va oferi un peisaj de poveste. Dupa-amiaza ne intoarcem la hotel, servim masa de pranz si ne pregatim pentru impodobirea bradului de Craciun. Vom asculta colinde in timp ce copii cuminti se vor bucura de darurile de sub brad. Cina traditionala romaneasca.

 

Ziua 3 -25.12: HERCULANE - CASCADA BIGAR - MORILE de apa de la RUDARIA (cca. 170 km)

Dupa servirea micului dejun, timp liber in statiune, sau optional (65 lei/pers) excursie la Cascada Bigar si Morile de Apa Rudaria). Pornim spre una din “minunile” naturale ale Banatului -Cascada Bigar, strabatand Parcurile Naturale Domogled si Cheile Nerei. Ascunsă în Munții Aninei, Cascada Bigăr este într-adevăr spectaculoasă prin forma sa și covorul de mușchi care cucerește pe oricine, reprezintand un fenomen natural unic în lume. Având forma unui con, cascada are o înălțime de cca. 8 metri și are ca sursă un izvor de apă subterană al raului Minis, care se scurge pe un perete calcaros. Ne indreptam apoi spre localitatea Eftimie Murgu, la Cheile Rudariei, unde vom vizita cel mai mare ansamblu de mori de apa din sud-estul Europei. Mai simplu spus, acum există 22 de mori și fac parte din patrimoniul național. Fiecare moară e arondată unor numere de casă și există un orar astfel încât fiecare casă arondată    să-și poată măcina grânele. Admiram, facem poze si ne intoarcem catre Herculane pentru cina festiva si cazare.

 

Ziua 4 -26.12: Castelul CORVINILOR - Ulpia Traiana SARMIZEGETUSA - Biserica DENSUS - Herculane (cca. 375 km)

Mic dejun. Timp liber in Herculane, sau optional (145 lei/pers) excursie in Tara Hategului si Hunedoara. Dimineata ne indreptam catre Castelul Corvinilor (sec. XIV), transformat de Iancu de Hunedoara intr-un mare palat gotic (in sec. XV) unde ne vor incanta: portile cetatii, turnurile, santul exterior, capela, Sala Dietei, Palatul Administrativ. In continuare, vizitam Biserica Sf. Nicolae din Densus (sec. XIII), una dintre cele mai vechi biserici de tip bizantin din tara noastra, avand o infatisare ciudata, cu diferite elemente de decor la exterior, provenite de la Ulpia Traiana Sarmisegetuza, aflata la cativa km distanta. Pictura murala, destul de bine conservata, a fost realizata de un pictor care a lucrat si la ansamblul de la Curtea de Arges. Apoi admiram Ulpia Traiana Sarmizegetusa, fosta capitala a provinciei romane Dacia, situată la cca. 40 de km de Sarmizegetusa Regia, capitala anterioară a regatului dac. Se pot observa ruinele amfiteatrului, ale Templului zeitei Nemesis si ale Forului lui Traian. Spre seara, intoarcere la Herculane pentru cina si cazare.

 

Ziua 5 -27.12: HERCULANE - Man. TISMANA - TARGU JIU - BUCURESTI (cca. 430 km)

Dimineața, după micul dejun, pornim catre Man. Tismana, cel mai vechi asezamant monahal inca functional din Tara Romaneasca,  construita in stil bizantin in sec al XIV-lea, de catre Cuviosul Nicodim. Acesta a înființat la Tismana prima școală din țară de caligrafi și copiști de cărți bisericești în diverse limbi, dintre care se recrutau viitorii episcopi, mitropoliți si functionari pentru cancelariile domnești și boierești. Tot aici a fost locul unde Tudor Vladimirescu a organizat revolat antifanariota, iar in 1944 in pestera de langa Manastire a fost ascuns Tezaurul Bancii Nationale a Romaniei, peste 200 de tone de aur. Continuam spre Targu Jiu, cel mai mare oras din Gorj, care a dat Romaniei numeroase personalitati: C-tin Brancusi, Ghe. Magheru, Ecaterina Teodoroiu si Tudor Vladimirescu. Vizitam aici ansamblul sculptural C-tin Brâncuşi, un omagiu adus eroilor jertfiţi în primul război mondial şi care cuprinde: Poarta Sărutului, Masa Tăcerii şi Coloana Infinitului. Sunt singurele creaţii brâncuşiene situate în aer liber şi străbat oraşul pe o axă de peste un kilometru. Dupa amiaza pornim catre Academia Militara din Bucuresti, unde ajungem seara, in functie de trafic si conditiile meteo.

 Grup minim 35 pers. Excursiile optionale se organizeaza pentru un numar minim de 25 de persoane.

 

In cazul nerealizarii grupului minim se va anula excursia, cu posibilitatea inscrierii la un program similar;

In cazul unui grup mai mic de 35 pers. (30-34 persoane) se va achita un supliment de 25 lei/persoana;

In cazul unui grup mai mic de 30 pers. (25-29 persoane) se va achita un supliment de 45 lei/persoana;

Ghidul poate modifica ordinea de vizitare a obiectivelor turistice fara a afecta structura programului;

Pentru explicatiile la obiectivele turistice, grupul va putea apela la serviciile ghizilor locali.

 

REDUCERE de pana la MAXIM 10% prin CUMULAREA urmatoarelor:  

1.          FIRST MINUTE - 5% REDUCERE, valabil pana la 15.11.2020, cu achitarea unui avans de 25% la inscriere, diferenta pana la 50% cu pana la 40 zile inainte de plecare si rest de plata cu pana la 21 zile inainte de plecare.

2.          CLIENT FIDEL - 5% REDUCERE pentru turistii care au mai achizitionat programe turistice de la agentia tour operatoare, atat direct, cat si prin intermediul agentiilor partenere a acesteia.

3.          REDUCERE DE GRUP: la 6 pers.= 3%, la 8 pers.= 4%, la 10 pers. platitoare, a 11-a GRATUIT

4.          REDUCERE 5% pentru ULTIMA BANCHETA din autocar (in limita locurilor disponibile)

In situatia in care circuitul se poate organiza, respectand restrictiile determinate de pandemia Covid, in caz de retragere/renuntare, se aplica penalizari de 100% din valoarea avansului achitat conform pragurior de mai sus. In situatia in care masurile luate de catre autoritati impun restrictii de calatorie care ingreuneaza sau fac imposibila executarea pachetului de servicii de calatorie, turistul va beneficia de un voucher – anexa la contractul de comercializare a pachetelor de servicii de calatorie, pentru intreaga suma achitata. Voucherul poate fi utilizat timp de 12 luni, integral/partial la efectuarea unei noi rezervari pentru un produs Hello Holidays. Turistul nu poate primi contravaloarea in bani a voucherului.

Reducerile se aplica numai la pachetul de baza; acestea nu se aplica la alte taxe sau suplimente de orice fel;

 

vezi mai multe

- Transport cu autocar climatizat, clasificat
- 4 cazari cu MD, pranz si cina in hotel Ferdinand 3*
- Masa festiva in Ajun si de Craciun
- Ghid insotitor din partea agentiei pe traseu

vezi mai multe

- Asigurare storno si vizitele optionale.
- Intrari la obiective (inclusiv pt. optionale) si ghizii locali
- Locuri preferentiale autocar (primele 3 banchete)
- Taxa de oras la fiecare cazare (se achita cash de catre turisti)

vezi mai multe

Alege localitatea de plecare

powered by Q Travel Cloud, un produs Acqua Development. Toate drepturile rezervate | 2020