Ziua 1
Ziua 1. Bucuresti - Sofia - Skopje (cca. 635 km) Ora 05:45 imbarcare din Bucuresti - Calea Grivitei - Gara de Nord - Muzeul CFR.Ora 06:00 plecare pe traseul Ruse - Sofia - Skopje. In capitala Bulgariei vom vizita Catedrala Alexandr Nevski, construita intre 1904 - 1912 in stil neobizantin, avand o cupola centrala aurita, cu o inaltime de 45 metri. In apropiere gasim si Biserica Sfanta Sofia, din sec. al VI-lea, una din cele mai vechi si un adevarat simbol al orasului. Seara ajungem pentru cina si cazare la hotelul Wip 3* (sau similar) din Skopje, capitala Macedoniei de Nord.

Ziua 2
Ziua 2. Skopje - Kosovo - Manastirea Gracanica - Pristina - Skopje (cca. 190 km)Mic dejun. Timp liber la dispozitie in Skopje sau excursie optionala in Kosovo, la manastirea sarbeasca Gracanica, parte a Patrimoniului Cultural Mondial UNESCO. Frescele sale sunt considerate a fi cele mai valoroase exemple de arta bisericeasca din perioada bizantina, specifice perioadei renasterii paleologe. Excursia optionala continua cu turul de oras in Pristina: Piata Skanderbeg cu statuia legendarului conducator albanez, Moscheea Fatih din sec. XVII, Biblioteca Nationala, cu un aspect exterior original si Catedrala catolica inchinata Maicii Teresa, cunoscuta calugarita albaneza proaspat canonizata ca sfanta. Intoarcere in Macedonia de Nord pentru cina si cazare la acelasi hotel Wip 3* (sau similar) din Skopje.

Ziua 3
Ziua 3. Skopje - Canionul Matka - Skopje (cca. 30 km)Mic dejun. Timp liber in Skopje sau excursie optionala in canionul Matka, unul din cele mai spectaculoase obiective din tara, in ciuda distantei foarte mici fata de capitala. Dupa amiaza incepem turul de oras in Skopje: Casa memoriala a Maicii Teresa, Poarta Macedonia, Piata Macedonia, cu statuia lui Alexandru Macedon si faimoasa salba de poduri, repere de mare valoare ale orasului, Podul de Piatra, Podul artelor si Podul Ochiului. Cazare la acelasi hotel Wip 3* (sau similar) din Skopje. Cina pentru seara de Revelion (optional 75 euro la restaurantul hotelului Continental).

Ziua 4
Ziua 4. Skopje - Ohrid - Skopje (cca. 350 km)Mic dejun. Dupa un somn odihnitor, timp liber in Skopje, sau excursie optionala la Ohrid, supranumit Ierusalimul Balcanilor, datorita multimii sale de biserici, a caror valoare a fost recunoscuta de UNESCO, ce a inclus in Patrimoniul Universal atat orasul medieval, cat si lacul, unic prin biodiversitatea speciilor sale. Orasul a atins apogeul in sec. XI, cand a fost capitala Imperiului Bulgar al Tarului Samuil, dar inca din sec. IX aici a functionat Universitatea Sf. Clement, pe drept cuvant cea mai veche din Europa. In turul pietonal vom admira Biserica Sf. Sofia, Teatrul antic, Fortareata Samuil, Biserica Sf. Clement si Pantelimon, apoi Biserica Sf. Ioan Teologul. La intoarcerea spre Piata Ohrid, putem sa ne imbarcam contra cost in barcutele pitoresti de pe lac. Cina si cazare la acelasi hotel Wip 3* (sau similar) din Skopje.

Ziua 5
Ziua 5. Skopje - Veliko Tarnovo - Bucuresti (cca. 645 km)Dupa micul dejun, pornim spre tara. Pe traseu vom face un scurt popas in Veliko Tarnovo, declarat in 1185 capitala celui de-al doilea imperiu Bulgar. Excelent conservata si restaurata, Fortareata Tsaravets strajuieste oraselul de un pitoresc aparte unde veti putea gasi diverse suveniruri pentru cei dragi de acasa. Se continua traseul spre Giurgiu. Sosire in Bucuresti - Calea Grivitei in cursul serii, in functie de trafic si formalitatile vamale.


Revelion 2024 in Macedonia de Nord si Kosovo
5 zile autocar - demipensiune
Sofia - Skopje - Kosovo - Ohrid - Canionul Matka - Veliko Tarnovo  
Tarif standard: 225 euro/persoana;
Supliment single: 85 euro; Copil 6 -12 ani: 199 euro (cazat in camera cu ambii parinti).
 
Data de plecare: vineri 29.12.2023
 

Cazare la Hotel Wip - 3*
Localizare: este situat semicentral in Skopje, la cca 1,2 km fata de centrul istoric si la doar cca 250 m de un Mall.
Facilitati hotel: este construit in 2004, renovat in 2015, dispune de receptie, bar, restaurant, Wi-Fi gratuit.
Facilitati camere: camerele au aer conditionat, minibar, televizor,  baie cu dus, acces la internet Wi-Fi gratuit.
Website: https://wiphotel.com.mk/en/home/


Servicii incluse:
    Transport cu autocar clasificat, adaptat marimii grupului;
    4 cazari cu mic dejun si cina in Skopje la hotel Wip 3*** (sau similar);
    Vizitele la Sofia, Skopje si Veliko Tarnovo;
    Ghid insotitor din partea agentiei.
 

Nu sunt incluse:
    Excursiile optionale;
    Bilete de intrare la obiectivele turistice, inclusiv cele din cadrul excursiilor optionale;
    Asigurarea medicala si asigurarea storno;
    Cina festiva de Revelion (platou aperitive reci si calde, platou salate mixte, Pleskavita, friptura de porc si de pui, garnituri, apa, cafea si bauturi) la restaurantul hotelului Continental, cu program si formatie live - 75 euro / persoana).
 


vezi mai multe

Camera Dubla
Transport Autocar Bucuresti - Skopje
Transport Autocar Skopje - Bucuresti

vezi mai multe

Circuite cu autocarul din Bucuresti catre Circuit Revelion 2024 in Macedonia de Nord si Kosovo 5 zile autocar - demipensiune, Toate locatiile, Macedonia

Verifica tarife si disponibilitate