Skipass inclus!
Alpbach - Vacanţe în inima Tirolului!

Resortul foarte primitor Alpbach, situat la 975 m altitudine a fost declarată în anii ´80 cel mai frumos sat sportiv al Austriei iar în 2004 cel mai bun resort mic de schi al Europei. Localitatea se află în valea Albach, pe un platou însorit cu vedere de vis şi posibilitatea de acces direct la domeniul schiabil la Wiedersberger Horn. Zona liniştită de la capătul văii vă garantează idilă fără trafic de trecere deranjant. Alpbach atrage turiştii în special datorită ambientului său istoric şi numeroasele posibilităţi de petrecere a timpului liber, cum ar fi derdeluş sau drumeţii. Pensiunile sunt foarte primitoare atât în ceea ce priveşte imaginea exterioară, cât şi interiorul.

Après-Ski în Ski Juwel Alpbachtal Wildschönau începe la unul din refugiile primitoare de pe pârtie, aici puteţi lua în linişte o masă copioasă - apoi atmosfera devine mai animată. Fanii Après-Ski-ului sunt aşteptaţ la Liftstüberl, la Achenwirt, la Postalm şi Jakober unde finalul zilei de schi este celebrat pe măsură. Dacă pentru dvs. e ceva prea multă petrecere vă puteţi răsfăţa culinar în unul din numeroasele restaurante sau participa la o drumeţie cu torţe sau la săniuş cu nocturnă. În Alpbachtal există în total 8 derdeluşuri - două din ele în Alpbach şi Inneralpbach. Patinoarul din staţiune, drumeţii cu rachetele de zăpadă, drumeţii ghidate de iarnă şi plimbări cu trăsura trasă de cai sunt alte posibilităţi. Pentru doza extra de adrenalină vă recomandăm un zbor în tandem cu parapanta: zburaţi la 1000 m, cu vedere inegalabilă asupra Wildschönau. Programări posibile zilnic. De trei ori pe săptămână aveţi în plus posibilitatea să vă demonstraţi abilitatea ca şi co-pilot de utilaje de zăpadă. Pentru 60 minute aveţi controlul asupra 10 tone şi 500 cai-putere şi 10 tone! Alpbachtaler Lauser- Sauser este o altă atracţie specială: este vorba de un roller coaster alpin de 1035 m, 134 m diferenţă de nivel şi numeroase salturi şi învârtiri - o experienţă specială pentru mic şi mare. Dar atenţie: nu uitaţi să zâmbiţi, puntul foto nu este departe...

Prin asocierea domeniilor schiabile Wildschönau şi Alpachtal prin intermediul telecabinei vă stau la dispoziţie în total 109 km de pârtii cu skipass-ul "Ski Juwel". Aceasta vă permite accesul la domeniile schiabile Markbachjoch/Lanerköpfl, Oberau, Schatzberg precum şi Kramsach, Reither Kogel şi Wiedersberger Horn prin 46 instalaţii pe cablu între 830 şi 2 025 m altitudine! Diferite coborâri cu toate gradele de dificultate asigură distracţia pe plăci pentru toţi schiorii, de la începători până la cei cu multă experienţă. Copiii vor găsi oferta pe măsura de exemplu la Bobo's Kinderclub! Pentru familii şi cei cu un stil liniştit recomandăm în special Schatzberg sau Reither Kogel, pentru cei ambiţioşi mai degrabă coborârile de pe versantele de nord ale Markbachjoch şi Lanerköpfl - vor adora şi diversele zone de zăpadă adâncă şi de freeride de aici cu 16 km de rute marcate. La diversele pârtii din Niederau ajungeţi comod cu ski-bus-ul gratuit, dar şi în Alpbach vă stau la dispoziţie nu mai puţin de 3 cabine care vă duc comod în domeniiul schiabil. Pe pasionaţii de Snowboard îi aşteaptă cu porţile deschise Snowpark-ul de la Wiedersberger Horn, Fun-Park-ul de la Schatzberg precum şi Race 'n' Boarder Arena la Niederau. O inovaţie din iarna 2016/2017: măsuraţi-vă viteza pe porţiunea de competiţie Eva-Maria Brem de la Reither Kogel! În plus puteţi alege dintre 20 de "Hotzones", pentru acces gratuit Wi-Fi. Cu extinderea skipass-ului la Super Ski Card (vezi regiunea de schi), puteţi profita şi de mai mult de experienţa dvs. la schi: cu acest card acces nelimitat în 22 de domenii schiabile din Tirol şi Salzburg, cu 2750 km de pârtii şi 938 instalaţii pe cablu! Ce schior nu visează să fie printre primii care lasă urme pe pârtia proaspăt bătută? "First Line Skiing" în Ski Juwel permite tuturor celor care se trezesc devreme această experienţă deosebită. Apoi sunt aşteptaţi cu un mic dejun consistent la una din cabanele tradiţionale şi astfel este garantat startul perfect în ziua de schi!

Alpbach dispune de 21 de km excelenţi pentru practica acestei discipline, cu dificultate medie şi ridicată. Cea mai lungă rută este de cca. 11 km. Prin peisajele înzăpezite romantice vă duc "Luegergraben" şi "Greitergraben", la Inneralpbach. Localităţile apropiate Brixlegg, Kramsach şi Reith au de asemenea trasee frumoase, care merită încercate. Această regiune oferă un total de 100 km rute schi fond.

vezi mai multe

Sejururi din din DE ORIUNDE catre Hotel Alphof, Alpbach, Austria