Skipass inclus!
Maria Alm – Paradis de schi într-un peisaj grandios!

Populara staţiune Maria Alm, situată idilic, înconjurată de munţii Marea de Piatră şi impresionantul masiv Hochkönigs cu o privelişte impozantă a munţilor. Cu sătucele sale de munte Hinterthal, Dienten şi Mühlbach oferă un adevărat leagăn de schi, cu pârtii însorite dar în acelaşi timp cu multă zăpadă. Imaginea Maria Alm este dominată de frumosul său sanctuar. Domeniul schiabil "Hochkönig" este foarte potrivit pentru familii, cu o infrastructură foarte bună pentru copii. Pârtiile sunt variate, majoritar uşoare sau de dificultate medie, şi se întind pe 112 km - toţi aceştia acoperiţi de skipass-ul inclus "Ski amadé". Pentru disciplina nordică de iarnă vă stau la dispoziţie multe pârtii de schi fond cu toate gradele de dificultate, care vă invită la tururi lungi prin peisajele minunate. Nici pe seară nu este loc de plictis în Maria Alm – vă aşteaptă numeroase baruri, cum ar fi "Dorfstadl", să încheiaţi ziua la schi în companie bun şi ambient plăcut. Puteţi participa şi la diverse activităţi, pentru mai multă mişcare, sau pur şi simplu pentru relaxare.

La staţia de vale Aberg vă aşteaptă terase la un pahar de după-amiază, iar în învecinatul Dienten au loc petreceri après-ski pe cinste, la "Bründlstadl". Cei cărora aceste posibilităţi nu le sunt de ajuns pot continua petrecerea în Maria Alm, de exemplu, la "Dorfstadl" sau la "Riverside" sau cu un cocktail la "Almbar". Un final de zi ceva mai liniştit vă oferă în schimb restaurantele tradiţionale, unde vă puteţi răsfăţa cu bucate delicioase, cum ar fi un vienez Tafelspitz, Lammbratl cu găluşti sau fondue de brânză. Activităţi sportive găsiţi aici în peisajul de iarnă la Hochkönig şi în afara pârtiilor. O varietate foarte mare de trasee de drumeţii (85 km) şi tururi schi vă aşteaptă aici , dar şi excursii pe zăpadă şi câteva ore de distracţie pe derdeluş - în Maria Alm vă stau la dispoziţie două derdeluşuri cu nocturnă. Bineînţeles că se află aici şi o piscină acoperită pentru cei cu gusturi mai "acvatice".

Skipass-ul "Ski amadé" vă oferă accesul la o reţea de pârtii de 760 km lungime şi 270 instalaţii pe cablu (vezi Regiunea de schi). Un singur skipass este astfel valabil pentru regiunile "Salzburger Sportwelt", "Schladming-Dachstein", "Gastein", "Hochkönigs-Winterreich" şi "Großarltal". Domeniul schiabil local Maria Alm, zona de schi Hochkönig (2941 m), este deosebit datorită siguranţei pe care o oferă în ceea ce priveşte existenţa zăpezii. Şi dacă totuşi se întâmplă să nu ningă cât ar fi de dorit - nu este nevoie ca distracţia să fie întreruptă, datorită numeroaselor instalaţii de producere artificială a zăpezii. Cu 120 km de pârtii foarte bine preparate, 8 km pentru schi de tură şi 36 instalaţii moderne pe cablu, această zonă, foarte iubită şi de familiile cu copii, oferă distracţia maximă în zăpadă pentru fiecare! Cea mai grea coborâre este Hochmaist, de 1 km lungime. Dar şi în Maria Alm, pe Aberg-Langeck (1900 m), există versanţi dificili, dar care pot fi parcurşi totuşi şi de cei mai neexperimentaţi. În snowpark-ul cu Tables, Slides şi Jumps la Aberg fanii freestyle se pot da în voie, în plus există posibilităţi superbe de free-ride. Între domeniile schibile circulă un skibus, gratuit pentru posesorii de skipass. Cu "Königstour" regiunea de schi Hochkönig oferă de altfel şi un minunat circuit - unul din cele mai lungi din Alpi. Cei 35 km pot fi parcurşi în o singură zi şi sunt astfel ideali pentru excursii în familie. "Königstour" uneşte din 2012 domeniile schiabile Mühlbach, Dienten şi Maria Alm şi în 2014 a fost desemnat ca cel mai bun circuit de schi al anului 2014. Din sezonul 2018/19 munteăă locali din Maria Alm sunt uniţi cu domeniul schiabil principal am Aberg, astfel că exista posibilitatea unei acces ski-in/ski-out din Maria Alm cu Königstour. Doriţi să comunicaţi cât mai repede experienţele zilei de schi cu prietenii? Nici o problemă! În domeniul schiabil Hochkönig vă aşteaptă câteva hotspots Wi-Fi - la fun-parks, la cabane şi la staţiile instalaţiilor pe cablu. Primul fenicular din Austria Kings Cab care a fost echipat cu Wi-Fi hotspot.

Mai multe trasee vă aşteaptă cu în total 40 km în jurul Maria Alm pentru toate nivelurile de dificultate. Traseul Shattberg, în Maria Alm, este deosebit de potrivit pentru începători. Pentru un traseu cu o dificultate mai ridicată vă recomandăm Krallerwinklloipe, cu o lungime de 14 km. Un traseu la altitudine cu dificultate redusă este cel de 5 km Hochkönig (1016 - 1179 m). Reţea de traseuri în regiunea Hochkönig include un total de 40 de km si 22 km pentru skating şi asemenea oferă acces la reţeaua foarte largă de la Saalfelden.

vezi mai multe

Sejururi din din DE ORIUNDE catre SEPP - Alpine Boutique Hotel (Adults Only), Hochkönig - Ski amadé, Austria